Het Succesverhaal van: Sylvia (38)

Deelnemers van The BootClub vertellen in “het succesverhaal van” over hun ervaringen en hun prachtige resultaten. Op de Bootcamp zien we veel verschillende deelnemers, vrouwen en mannen, van alle leeftijden en met veel of weinig overgewicht.
Deze keer horen we het succesverhaal van Sylvia, ze vertelt hoe ze 18 kilo is afgevallen.  Een enorm mooi voorbeeld van langdurige leefstijlverandering.

Naam: Sylvia

Leeftijd: 38

Pakket: Kwartaalpakket met coaching

Resultaat na 1,5 jaar:

  • 18 kg afgevallen!
  • Volledig omgegooide leefstijl.
  • Het belangrijkste dat ik heb geleerd is dat je veel meer kan dan dat je altijd jezelf voorhoudt.

Ik moest mijn leven gaan veranderen. Ik wist dit zal niet zonder slag of stoot gaan, maar ik moet en vooral wil doorzetten.

Hoe mijn succesverhaal begon

Ik zat op de bank, het nieuwe seizoen Obese was begonnen. Natuurlijk zat ik dit met tranen in mijn ogen en een zak chips in mijn handen te kijken. Want oh wat begreep ik die mensen goed, en oh hoe snakte ik naar hetzelfde. Slanker zijn, geen last meer hebben van mijn gewicht, overal aan mee kunnen doen zonder pijn en zonder gevecht….. Ik prop nog een chipje in mijn mond.

Hi, ik ben Sylvia, 38 jaar en woon alleen in Rotterdam. Herken jij dit bovenstaande? Dan is het goed dat je op deze site aan het kijken bent!

En nu is het genoeg!!!

Op het moment zoals ik hierboven beschrijf dacht ik “EN NU IS HET GENOEG!!!!!”.
Na jaren het gevecht te voeren, en beseffend dat ik hem aan het verliezen was, was het genoeg. Na alle diëten die ik geprobeerd heb en die heel vaak in het begin slaagde, maar later toch weer niet. Na de therapie die ik heb gevolgd voor mijn diagnose B.E.D., na de liposuctie in mijn benen omdat ik lipodeem patiënt ben. Na al die gevechten ga ik nu het echte gevecht aan! Maar ik kan het niet alleen. Ik moet die knop omdraaien en dat, zoals wel gebleken was, gaat niet met één keer personal training. Maarja, een intensieve personal trainer is wel heel duur en dus niet voor mij. In mijn zoektocht kwam ik The BootClub tegen en zij bieden een kwartaal pakket aan en dat leek mij wel een goede reset en begin voor de verandering.

’s Avonds een mail gestuurd en de dag erna belde Sjoerd mij al gelijk op om te bespreken wat mijn verwachtingen waren en hoe we daar naar toe konden gaan werken. Het voelde goed maar ook wel heel eng want, ik ging een flinke schop onder mijn kont krijgen.

Ik heb in de zomer van 2015 twee weken geboekt en nog één week in oktober. Dit vond ik het fijnste omdat ik dan na twee weken het drie maanden moest volhouden omdat ik nog een week moest. Na die maanden dacht ik wel dat ik dan een reset kon maken. Bij het kwartaal pakket zaten ook vijf workshops, een gesprek en het opstellen van een plan met de diëtiste om te zorgen dat ik ook na de Bootcamp goed door zou gaan.

Het voelde goed, maar ook wel heel eng Ik ging een flinke schop onder mijn kont krijgen.

De start van de Bootcamp

De dag is daar, de dag dat ik naar een ‘kamp’ ga waar ik weinig ga eten, veel ga sporten en niemand ken. Ik vond het echt heel eng, want ik wist niet wat ik ervan moest verwachten behalve een hoop spierpijn en misschien een hoop honger. De ontvangst was echt heel vriendelijk, we kregen uitleg over hoe we het de komende tijd gingen doen. Ik zat vol met spanning, wat ga ik tegenkomen, wat gaat er gebeuren, hou ik het vol, wat zal het mij brengen………. Al die vragen, ik deed de eerste nacht geen oog dicht.

In die eerste week kom je jezelf echt tegen. Ik was zo boos op alles, boos op sommige gebeurtenissen, boos op mijn lipodeem, maar vooral heel boos op mijzelf! “Waarom heb ik het zover laten komen, 111 kg!” Die eerste donderdag brak ik. We hadden heel de week slecht weer, door weer en wind gingen we. Op die bewuste donderdag lagen we in de schuur, we hadden een flinke HITT en nadat Ferry zei… En klaar! Barstte ik in tranen uit, ik was ontroostbaar. Alles kwam er uit. Ik moest het kwijt dus ben ik in mijn eentje gaan lopen en heb ik mijn moeder gebeld. Daar liep ik met de zandvegen op mijn lichaam en de stro in mijn haar, huilend over het park. Uithuilend bij mijn moeder als een klein kind. Na dat moment ging alles wel beter, want ik had toegegeven aan mijn emoties en aan de situatie. Ik moest door, dit moest anders.
Ik moest mijn leven gaan veranderen. Ik wist dit zal niet zonder slag of stoot gaan, maar ik moet en vooral WIL doorzetten.

De wissel op vrijdag van de mensen die nieuw kwamen, en de mensen die na een week weer naar huis gingen was zwaar. Ik vond het erg moeilijk om mijn plek te vinden tussen deze nieuwe mensen. Ik denk dat dit ook te maken heeft met dat de nieuwe mensen natuurlijk weer allemaal fris en fruitig zijn en nog niet zijn afgepeigerd zoals ik. Na 2 dagen lukte het mij wel om mij wat meer in de groep te plaatsen en heb ook in deze groep weer hele leuke en lieve mensen ontmoet. Ik denk dat naast de sport, voeding, goede zorg van de medewerkers, vooral de groep erg belangrijk is. Je zit tussen mensen die je snappen, zij hebben ook dezelfde gevechten ook al heb je allemaal je eigen verhaal. Als je er doorheen zit zijn er mensen die je aanmoedigen, waardoor je weer door gaat en andersom. Na de 2 weken in de zomer was ik 6 kg kwijt. Natuurlijk viel mij dat tegen (zoals altijd), omdat je vind dat je zo hard gewerkt hebt dat je toch minimaal wel 15 kg kwijt moet zijn. Dit was natuurlijk helemaal niet realistisch en dat is dan ook een moeilijkheid die je in je hoofd moet ‘omdraaien’ naar de realiteit. De realiteit dat je het super goed gedaan hebt, dat het echt mega veel kg’s zijn en dat je dat zelf maar mooi bereikt hebt.

En toen thuis verder!

De tijd thuis was moeilijk, je moet het dan weer alleen gaan doen, omdat ik alleen woon is het zo makkelijk om toch weer in de valkuil te vallen. Dat ik weer een week terug zou gaan heeft mij wel geholpen als stok achter de deur. Ook had ik nog gesprekken met Marlijn die bij het pakket hoorde.

De terugkomweek was loodzwaar. Mijn verwachtingen van mezelf lagen veel hoger dan de eerste keer, omdat ik nu al afgevallen was, op mijn voeding lette en veel meer sportte. Hier had ik veel moeite mee en ik kwam mijzelf zeker weer tegen. Gelukkig waren er deze week een hoop deelnemers van de weken in de zomer, dit was wel erg fijn omdat je daar al een band mee heb en je elkaar al een beetje kent. Na de 3e week was ik in totaal 9 kg kwijt en een hoop centimeters. Maar wat ik vooral had gevonden was zelfrespect, ik was trots op mezelf met wat ik had gedaan, en dat gevoel was zo lekker!!!

De realiteit is dat je het super goed gedaan hebt, dat het echt mega veel kg’s zijn en dat je dat zelf maar mooi bereikt hebt.

Terugblik

Ik ben nu ruim 1,5 jaar verder en ben in totaal 18 kg kwijt en ik heb mijn leefstijl omgegooid. Daarnaast heb ik mijn voeding aangepakt en ik houd het sporten vol. Dit is iedere dag weer een keuze! En soms heb ik weer eens een dip en maak ik de verkeerde keuzes, val ik terug in mijn oude patroon. Maar ik pak het altijd wel weer op! Het belangrijkste dat ik heb geleerd is dat je veel meer kan dan dat je altijd jezelf voorhoudt. Voor mij was dit vooral alles dat ik eigenlijk al wist toepassen, de laatste schop onder mijn veel te dikke kont om wat ik wist nou eens te gaan uitvoeren! Ik ben er nog niet, want ik heb de laatste 2 maanden weer een flinke dip gehad en heb daar echt weer heel veel voor moeten graven in mijzelf om weer op het goede pad te komen. Het belangrijkste is dat ik het weer opgepakt heb en ik ga het weer doen, ik ga er weer vol voor! En dan hoor ik Sjoerd en de andere trainers van de Bootclub in mijn hoofd “Ook ik moet er iedere dag weer voor kiezen, ook ik moet de keuze maken om die reep niet op te eten!”
En dan denk ik als zij dit kunnen kan ik het ook, want kijk eens wat ik al gedaan heb!!! YES, I CAN!!!

Wat ik vooral had gevonden was zelfrespect. Ik was trots op mezelf met wat ik had bereikt, en dat gevoel is zo lekker!!!

Sylvia heeft voor een kwartaalpakket gekozen. Dit is een van de meest complete pakketten waarin je start met 2 weken kickstart Bootcamp, workshops, een consult en vervolgens coaching thuis. Na deze periode heb je een terugkomweek. Bij het kwartaalpakket spreidt je het veranderproces over circa 3 maanden. Dit helpt om je gedrag blijvend te veranderen, én dit verhoogt je kansen op succes enorm!

Wij vinden Sylvia een enorm voorbeeld voor toekomstige Bootcampers! Haar succesverhaal met mooie resultaten is inspirerend.

Wil je jouw eigen succesverhaal starten en aan de slag gaan met de tips van Sylvia?
Deze artikelen over; doelen opstellen, kijken waar je valkuilen liggen en wilskracht kunnen jou op weg helpen! Of ben je er zelf klaar voor en wil je resultaten boeken in een ijzersterk programma, check dan onze Bootcamps hier.