Het Succesverhaal van: Sarah (31)

Deelnemers van The BootClub vertellen in “het succesverhaal van” over hun ervaringen en hun prachtige resultaten. Op de Bootcamp zien we veel verschillende deelnemers, vrouwen en mannen, van alle leeftijden en met veel of weinig overgewicht.
Deze keer horen we het succesverhaal van Sarah, ze vertelt hoe ze 32 kilo is afgevallen.  Een enorm mooi voorbeeld van langdurige leefstijlverandering.

Naam: Sarah

Leeftijd: 31

Pakket: Basic Bootcamp

Resultaat na 1,5 jaar:

  • 32 kg afgevallen!
  • Verslaafd geraakt aan Piloxing
  • Deelgenomen aan verschillende loopeventen, waardonder de 10 km tijdens de Dwars door Hasselt.

Ik moest mijn leven gaan veranderen. Ik wist dit zal niet zonder slag of stoot gaan, maar ik moet en vooral wil doorzetten.

Hoe mijn succesverhaal begon

Ik ben Sarah, bijna 31 jaar, single en woonachtig te Lommel (BE). Ik werk in Antwerpen als boekhoudkundig bediende en ben trotse peettante van 3 kindjes.

Vroeger heb ik na de verplichte zwemlessen een tijdje aan judo gedaan en daarna een aantal jaren gevoetbald, in de latere puberjaren deed ik niet meer frequent aan sport.
Na mijn 18e wilde ik niet jarenlang verder studeren dus mijn keuze ging naar de federale politie. De opleiding van 1 jaar heb ik volledig afgerond, maar helaas was ik op het einde van de rit niet geslaagd. Dat was een bittere pil om te slikken, vanaf toen (eind 2006) begon het bergaf te gaan met mij. Van elke dag sporten ging ik naar nul beweging.

Daarbij begon ik ook nog meer te eten en het gevolg was een aanzienlijke gewichtstoename, in totaal toch 35kg! Tijdens de jaren die daarop volgden zat ik niet goed in mijn vel, ik wilde dat er iets veranderde, maar ik had er de energie niet voor. Na een lange dag van huis weg te zijn voor het werk en een ongezonde maaltijd, belandde ik meestal op de bank tot het tijd was om te gaan slapen.

En nu is het genoeg!!!

Eind 2014 kwam het besef dat ik het komende jaar 30 zou worden, hier had ik het enorm moeilijk mee, op deze manier wilde ik absoluut geen 30 worden. Ik wilde vermageren en weer een actief leven leiden.

Net rond die periode zag ik op tv een programma over bootcamps. Ik ben toen samen met mijn vriend Google op zoek gegaan naar iets gelijkaardigs in de buurt. Zo ben ik uiteindelijk uitgekomen bij The Bootclub. Meerdere dagen na elkaar heb ik de website binnenstebuiten gekeerd en elke keer raakte ik meer overtuigd dat dit perfect voor mij was. Ook naaste familie en vrienden waren heel enthousiast over dit idee.
Omdat ik niet tot eind februari wilde wachten om aan deze uitdaging te beginnen, heb ik meteen een afspraak gemaakt met een diëtiste en ook de hometrainer kreeg een prominent plaatsje in huis. Voordat ik naar de Bootcamp vertrok, was ik al 6 kg afgevallen en stond ik 4x per week op de hometrainer.

De week in Den Ham is voorbij gevlogen, ik heb er leuke mensen leren kennen die er waren met hetzelfde doel en die je motiveren als je even een minder momentje hebt.

De start van de Bootcamp

Twintig februari was het dan eindelijk zover, 8 dagen Basic Bootcamp, als Belgje tussen de Nederlanders.
Met traantjes afscheid genomen van het thuisfront en met een bang hartje aan de lange rit begonnen naar Den Ham, onderweg enorm druilerig weer alsof het een weerspiegeling was van mijn gemoed.
Daar aangekomen werd er meteen een kopje thee of koffie aangeboden, zonder melk en/of suiker…. en volgde er een korte kennismaking. Er kwam een bepaalde rust over me heen, dit ging goed komen, ik had er zin in.

De week in Den Ham is voorbij gevlogen, ik heb er leuke mensen leren kennen die er waren met hetzelfde doel en die je motiveren als je even een minder momentje hebt.

Ik heb afgezien, gelachen, gevloekt en ook gehuild, tijdens de fietstocht nota bene.
Voor mij was het een levensveranderende ervaring, ik kan het iedereen alleen maar aanraden.
Toen het moment van afscheid was aangebroken, voelde ik me echt goed. Ik had een gevoel van overwinning en vooral heel veel zin om verder te gaan met sporten en gezond eten. Dit zou mijn nieuwe levensstijl worden!
De rit naar huis was onder een stralend zonnetje, ook hier kon ik niet anders denken dan dat het een weerspiegeling was van mijn gemoed.

Toen het moment van afscheid was aangebroken, voelde ik me echt goed. Ik had een gevoel van overwinning en vooral heel veel zin om verder te gaan met sporten en gezond eten. Dit zou mijn nieuwe levensstijl worden!

En toen thuis verder!

Ik heb niet lang op mijn lauweren gerust en heb thuis meteen de draad van het sporten terug opgepikt. De hometrainer binnen was al snel niet meer uitdagend genoeg dus ik was blij dat de lente zich aandiende en ik vanaf nu buiten kon sporten. Voorheen was de drempel om buiten te sporten nog te hoog, maar na een weekje Den Ham was deze volledig verdwenen.

Ik pikte mijn lessen ‘Start to Run’, bij jullie bekend als ‘Rennen met Evy’, weer op en vanaf toen is het echt snel gegaan.

Mijn 1e mijlpaal was een feestje met vriendinnen voor onze 30e verjaardag begin juni, tegen die tijd was ik al 23kg afgevallen. Voor velen van mijn genodigden een totale verrassing om mij zo te zien, de mensen die mij daarvoor al kenden, zagen de ‘oude’ Sarah terug.

Nieuwe sportieve uitdagingen

Ergens in juni ben ik ook met piloxing gestart, ik leg maar meteen uit wat dit precies is want voor velen is dit nog een onbekende sport. Piloxing is een combinatie van staande Pilates, boksen en dansen, in een groep en op een leuk streepje muziek.

Hieraan ben ik helemaal verslaafd geraakt. Ook voor het hardlopen heeft dit echt zijn vruchten afgeworpen, ik merkte al snel dat mijn houding tijdens het lopen verbeterde.
Intussen heb ik al aan verschillende loopevenementen deelgenomen, waaronder de 10km tijdens de Dwars door Hasselt. De sfeer op deze evenementen is super, je kan net dat tikje meer.

Een half jaar na eerste de Bootcamp…

….. én 32 kg minder kon nog een keertje Bootclub echt niet ontbreken, deze keer een weekendje in oktober.

Ik wilde voor mezelf aantonen wat een vordering ik al had gemaakt. Push-ups, burpees,… het zullen nooit mijn favoriete oefeningen worden, maar het verschil ten opzichte van de vorige keer was enorm.

Het hardlopen heeft echt zijn vruchten afgeworpen, ik merkte al snel dat mijn houding tijdens het lopen verbeterde.

Terugblik

Ik besef heel goed dat mijn situatie ideaal was. Ik ben single, heb geen kinderen, ik hoef geen rekening te houden met andermans agenda’s en haalde alleen in huis wat ik mocht eten. Maar ook dan kom je de gebruikelijke verleidingen tegen, verjaardagsfeestjes, traktaties op het werk, etentjes. Naargelang de situatie zei ik gewoon “nee” of nam ik één hapje van de taart, een proevertje was voor mij vaak voldoende.

Anderhalf jaar later ben ik meer dan ooit gebeten door de sportmicrobe, piloxing en hardlopen is voor mij de ideale combinatie.
The Bootclub was precies wat ik nodig had, ik heb opnieuw plezier in het sporten en word zelfs een beetje boos als ik niet voldoende kan gaan. Ik heb in Den Ham de spreekwoordelijke “schop onder mijn kont” gekregen, het is de beste beslissing ooit geweest!

En in juni gaan we lekker nog eens naar The Bootclub, deze keer voor de MountainBootcamp in de Ardennen, een thuiswedstrijd deze keer ;).

Wat ik vooral had gevonden was zelfrespect. Ik was trots op mezelf met wat ik had bereikt, en dat gevoel is zo lekker!!!

Sarah heeft een week Basic Bootcamp gekozen. Dit is de ultieme kickstart om een boost te geven aan je nieuwe gezonde leefstijl.

Wij vinden Sarah een enorm voorbeeld voor toekomstige Bootcampers! Haar succesverhaal met mooie resultaten is inspirerend.

Wil je jouw eigen succesverhaal starten??
Ben je er klaar voor en wil je resultaten boeken in een ijzersterk programma,
Bekijk dan snel onze bootcamps!

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *