Het Succesverhaal van: Miranda

Deelnemers van The BootClub vertellen in “het succesverhaal van” over hun ervaringen en hun prachtige resultaten. Op de Bootcamp zien we veel verschillende deelnemers, vrouwen en mannen, van alle leeftijden en met veel of weinig overgewicht.
Deze keer horen we het succesverhaal van Miranda, ze vertelt hoe ze 25 kilo is afgevallen.  Een enorm mooi voorbeeld van langdurige leefstijlverandering.

Naam: Miranda

Pakket: Kwartaalpakket met coaching

Resultaat na 9 maanden:

  • 25 kg afgevallen!
  • Volledig omgegooide leefstijl.
  • Verslaafd geraakt aan boksen en sport meerdere keren per week

Voor ik ging was ik nieuwsgierig en mezelf er bewust van dat ik heel graag wilde veranderen.

Hoe mijn succesverhaal begon

Voor ik ging was ik nieuwsgierig en mezelf er bewust van dat ik heel graag wilde veranderen.

Ik had een nieuwe baan en 3 weken extra vrij in de zomer vakantie, die wilde ik nuttig besteden. Ik had nagedacht en twijfelde tussen een stilte retraite/bootclub…

De verandering, dat is denk ik wat heel veel mensen met overgewicht en weinig conditie wel willen, er echt voor werken en dingen veranderen, dat is wat er voor nodig was bij mij.

Het was zeker geen gebrek aan discipline al dacht ik zelf diep van binnen dat dat het wel moest zijn na al mijn pogingen van afvallen en sportieve doelen die ik deed.

Sjoerd vroeg me tijdens een gesprek vooraf aan de telefoon wat ik wilde bereiken in de week die ik had geboekt. Ik weet nog dat ik zei dat ik gewoon een paar keer dood wilde, gewoon helemaal tot het naadje afgemat worden.

Jaaaaa en ook wel afvallen want ik had ook wel overgewicht. Na een babbeltje met Sjoerd gaf hij aan dat wat ik wilde niet mogelijk was in een week. Ik kreeg stof om na te denken en boekte daarna het kwartaalpakket.

Dat bleek later ook een belangrijke les voor mij; haalbare doelen stellen… lastiger dan ik dacht en vooral ook effectiever dan ik voor mogelijk had gehouden.

Ik moest accepteren dat dit nu mijn niveau was.

De start van de Bootcamp

Mijn eerste week begon met uitdagingen die ik niet had voorzien, 24/7 geconfronteerd worden met mijn eigen lichaam en gedachten.

Ik was heel bewust met mezelf bezig. Veel gehuild (wist vaak niet eens waarom) en ‘spierpijn en een stapelbed’ was een goeie combinatie om te beseffen dat ik met dit lijf niet oud wilde worden.

De eerste donderdag hadden we bootcamp training en daarna zei Sjoerd; applaus voor jezelf goed gewerkt iedereen! Kortsluiting bij mij; wat dacht die gast nou dat ik hierover tevreden was?? Dat dit de moeite was om voor te klappen?! Ik werd zo kwaad op mezelf, iedereen stond te klappen met de laatste energie die ze nog over hadden. Was ik nou de enige die er zo over dacht.. ik besloot Sjoerd aan zijn jas te trekken.

Hij vond dat ik het goed had gedaan en ik vond hem een eikel, ik was moe en boos en begreep er helemaal niks van. Sjoerd zei me toen dat ik het goed had gedaan als ik mijn best had gedaan… had ik mijn best gedaan, kon ik beter? Nee ik kon niet beter maar dat vond ik nou juist zo teleurstellend. Ik moest accepteren dat dit nu mijn niveau was.

Als ik ‘s avonds in de spiegel tegen mezelf kon zeggen ‘ik heb vandaag mijn best gedaan’ dan was het goed genoeg.

Het duurde ongeveer 3 dagen voor ik snapte dat dat zo was en dat het ook werkte.

De Groep

De groep heeft ook een belangrijke rol gespeeld, samen in hetzelfde schuitje. Je zit met mensen die je begrijpen, die dingen vertellen waarin je jezelf herkent en waar je steun aan hebt.

Je stimuleert en helpt elkaar en je jut elkaar soms op zodat je samen je grenzen verlegt. Iedereen zijn eigen breekpunten en valkuilen.

Dat had ik vooraf niet gedacht ik dacht dat overgewicht bij iedereen een beetje dezelfde reden had.

We weten allemaal dat het komt omdat we teveel eten en omdat we te vet eten of teveel suiker en te weinig bewegen.. maar de onderliggende reden en de handvatten die je nodig hebt om hierin te veranderen die zijn echt niet voor iedereen hetzelfde. De een wil te veel, de ander geeft te snel op, weer een ander heeft vrienden of familie die je (waarschijnlijk onbewust) telkens in hetzelfde cirkeltje trekken en weer een ander heeft zelf medelijden en ga zo maar door.

En toen thuis verder!

Over Mindset en Sabotage

De mind-set heeft me veel inzichten gegeven en daardoor heb ik ook na de eerste 2 weken thuis stappen gezet om door te gaan. Denken in mogelijkheden, haalbare doelen stellen, belonen en vooral lol maken!

Op pinterest heb ik motivatie gezocht en als achtergrond op mijn telefoon gezet. Ik heb hulp gevraagd en aangenomen. Kreeg berichtjes van mensen om mee te gaan naar sportieve clubjes en ik ben mee gegaan.

Daarna regelmatig geëvalueerd of het me nog bracht wat ik nodig had en op een gegeven moment verder gekeken. Verschillende sportscholen bezocht tot ik er een vond waar het leuk was en waar ze lessen aanboden op tijden die voor mij handig waren en uitdagend. Nieuwe dingen geprobeerd, geïnvesteerd in mezelf door sportkleding en schoenen te kopen en een abonnement bij de sportschool.

De bootclub heeft me zeker geholpen, nog regelmatig denk ik wat ik daar op een dag deed… wat stelt dat uurtje sportschool voor kom op gaan! Want ik heb ook wel eens zin om op de bank te blijven hangen.

Oude patronen zijn hardnekkig en bekend. Het stemmetje in mijn hoofd verzint heel creatief smoezen om terug te vallen in oude gewoontes, redenen om niet te kunnen of andere keuzes te maken.

Maar ik herken nu die saboteur.

Wat stelt dat uurtje sportschool voor? kom op gaan! Ik heb ook wel eens zin om op de bank te blijven hangen.

Terugblik

Geen Dieet

Nu heb ik niet meer het gevoel dat ik ‘iets’ aan het doen ben, ik volg geen dieet, ik moet niet sporten.

Wel maak ik bewuste keuzes met eten, plan ik mijn week met sport en rustdagen. Ik evalueer regelmatig hoe het gaat en of ik mezelf niet voor de gek houd.

Allemaal geleerd in 3 weken BootClub!!! En nog steeds contact met meiden van de bootclub, want een band heb je wel na deze intensieve ervaring.

Over jezelf voor de gek houden

Ik hoor vaak “ik wil genieten en mezelf niet de rest van mijn leven martelen voor een paar maten kleiner.” Of ” ja we hebben levenslang.” Ook een bestseller: “ik kan dat niet want…..”

Stop met jezelf voor de gek houden en pak de handvatten die ze je geven. Trek er uit wat er voor jou in zit. Ga na of je echt wilt!

Vanaf de 1e week tot nu ben ik ruim 25 kg afgevallen van maat 52 naar 44. Ik sport meerdere keren per week.

Ik heb lol in hardlopen, ben verslaafd aan boksen, ga nog steeds graag zwemmen en fietsen. Kan daarnaast ook heerlijk uit eten gaan en de strandtent hier aan de brouwersdam gaat druk bezocht worden deze zomer!!

Ik ben heel blij met de veranderingen en Sjoerd, ik vind je allang geen eikel meer hoor!!!

Stop met jezelf voor de gek houden en pak de handvatten die ze je geven. Trek er uit wat er voor jou in zit. Ga na of je echt wilt!

Miranda heeft voor een kwartaalpakket gekozen. Dit is een van de meest complete pakketten waarin je start met 2 weken kickstart Bootcamp, workshops, een consult en vervolgens coaching thuis. Na deze periode heb je een terugkomweek. Bij het kwartaalpakket spreidt je het veranderproces over circa 3 maanden. Dit helpt om je gedrag blijvend te veranderen, én dit verhoogt je kansen op succes enorm!

Wij vinden Miranda een enorm voorbeeld voor toekomstige Bootcampers! Haar succesverhaal met mooie resultaten is inspirerend.

Ben je er klaar voor en wil je resultaten boeken in een ijzersterk programma, check dan onze Bootcamps hier.