Het Succesverhaal van Heidi: 43 Kilo Afgevallen

Deelnemers van The BootClub vertellen in “het succesverhaal van” over hun ervaringen en hun prachtige resultaten. Op de Bootcamp zien we veel verschillende deelnemers, vrouwen en mannen, van alle leeftijden en met veel of weinig overgewicht.
Vandaag lezen we het succesverhaal van Heidi ze vertelt hoe ze 43 kilo is afgevallen en hoe de Bootcamp daarin heeft ondersteund.

Naam: Heidi

Leeftijd: 48

Keuze: Bootcampweek

Resultaat na 12 maanden:

  • 43 kg afgevallen!
  • Geen pijnlijke gewrichten meer tijdens het rennen
  • Veel betere conditie
  • Het belangrijkste dat ze heeft geleerd: dat je moet doorzetten en je doel heeeeeel graag wil bereiken. En dat jezelf niet voor de gek moet houden dat je zo gelukkig bent met je “volslanke” lijf
  • Wandelt nog steeds dagelijks

Ik ben eind januari 2018 begonnen met wandelen. Iedere dag en dat hou ik nu nog steeds vol.

Hoe mijn verhaal begon

Ik ben Heidi en ik ben 48 jaar oud. Ik kom uit een heel warm en gezellig gezin. Ik woon in Geldrop maar ik kom oorspronkelijk uit Twente en ben dus een echte Tukker. …ik heb vroeger enorm veel gesport. Vanaf mijn twaalfde tot aan mijn dertigste fanatiek gebasketbald.

Ik heb het CIOS gedaan en een aantal jaar als sportbegeleider gewerkt. Nu werk ik al jaren in de zorg met dementerende ouderen. En de zorg is het leukste vak wat ik maar kan bedenken. Ik ga iedere dag met plezier naar mijn werk. Ik werk op de Pastorie in Aarle-Rixtel en op de zorgboerderij ’t Angelag in Waalre

Dit Kan Niet Langer!

Vorig jaar eind januari stond ik voor de spiegel en dacht bij mezelf dit kan niet langer. Er zitten veel hartproblemen in onze familie. Ook ik kreeg last van pijn op mijn borst en ik stond te hijgen als ik de trap op ging. Ik heb verschillende testen voor mijn hart moeten doen. Gelukkig was de uitslag goed.

Voor mijn 30ste woog ik rond de 65 kilo. Een jaar na mijn 30ste woog ik bijna het dubbele.

Ik ben ruim 20 jaar als “volslanke” meid door het leven en riep altijd heel hard dat ik gelukkig was met mijn lijf, maar dat was ik niet.

Ik was van nature een sportvrouw en nu kon ik dat allemaal niet meer. Dat was pijnlijk en confronterend. Ik werd vaak bekeken of er werden kwetsende opmerkingen gemaakt.

Ik was onzeker, voelde me kwetsbaar en lachte alles weg met zelfspot.

Ik ben eind januari 2018 begonnen met wandelen. Iedere dag en dat hou ik nu nog steeds vol. Ook ben ik koolhydraatarm gaan eten. En de kilo’s vlogen eraf. Maar bij zoveel sporten heb je toch ook wel wat koolhydraten nodig hoor.

Bootcamp?

Ik wilde graag iets doen met lotgenoten en ben toen op internet gaan zoeken. Dit sprak mij meteen aan en ik kon een week naar den Ham in Overijssel. Ja effe terug naar mijn roots.

Ik was inmiddels al 25 kilo kwijt, maar ik wilde mij sterker voelen en met lotgenoten praten.

We hadden een geweldige groep en toptrainers. Met allen een luisterend oor. Na deze vijf dagen voelde ik me zoveel sterker, krachtiger maar ook zelfverzekerder

Wat de Bootcamp betekende

……Heel veel. Daarom wil ik ondanks dat ik op gewicht ben in de zomer nog heel graag een week plannen, omdat ik me nog krachtiger wil voelen. Maar ook om weer heerlijk bezig te zijn met sporten

Wat ik goed vond

Het teamwork, elkaar steunen, naar elkaar luisteren en mijn emoties laten zien. Mezelf kunnen zijn ondanks mijn volslanke lijf. Je grenzen verleggen, maar ook je grenzen aangeven.

Wat ik lastig vond

Dat ik moest huilen binnen de groep. Dat vind ik erg moeilijk. Maar omdat ik me veilig voelde kon ik mijn tranen……laten gaan. En de trainer en de groep zijn er dan om je te ondersteunen. Dat deed me goed.

En toen thuis verder!

Ik ben gewoon verder gegaan met gezond eten en sporten, want ik wil niet meer terug naar de oude Heidi.

Wat voor resultaten heb je bereikt?

ik ben nu 43,5 kilo afgevallen. Ik voel me stukken fitter. Ik kan weer hardlopen, heb geen pijnlijke gewrichten meer tijdens het rennen en heb een heel veel betere conditie.

Wat is het belangrijkste dat je hebt geleerd?

Dat je moet doorzetten en je doel heeeeeel graag wil bereiken. En dat je jezelf niet voor de gek moet houden dat je zo gelukkig bent met je “volslanke” lijf.

Heb je tips voor iemand in een vergelijkbare situatie als jij?

Maak een nieuwe start in je leven, hou vol en zet door. Blijf positief naar jezelf en wees vooral trots op jezelf.

Maak een nieuwe start in je leven, hou vol en zet door. Blijf positief naar jezelf en wees vooral trots op jezelf.

Een prachtig verhaal van Heidi en een enorm voorbeeld voor toekomstige Bootcampers! Wat een succesverhaal.

Wil je jouw eigen succesverhaal starten en aan de slag gaan met de tips van Heidi
Deze artikelen over; doelen opstellen, kijken waar je valkuilen liggen en wilskracht kunnen jou op weg helpen! Of ben je er zelf klaar voor en wil je resultaten boeken in een ijzersterk programma, check dan onze nieuwe Lifestyle Change Bootcamp