Het Succesverhaal van: Janneke (19)

Deelnemers van The BootClub vertellen in “het succesverhaal van” over hun ervaringen en hun prachtige resultaten. Op de Bootcamp zien we veel verschillende deelnemers, vrouwen en mannen, van alle leeftijden en met veel of weinig overgewicht.
Deze keer horen we het succesverhaal van Janneke, ze vertelt hoe ze 15 kilo is afgevallen en hoe ze het jaar 2016 heeft ervaren!  Een enorm mooi voorbeeld hoe je tijdens je studententijd al een gezonde leefstijl kunt oppakken!

Naam: Janneke

Leeftijd: 19

Pakket: Kwartaalpakket met coaching

Resultaat na 30 weken:

  • 15 kg afgevallen!
  • Vindt het nu zelfs leuk om (gezond) te koken!
  • Belangrijkste: “Realistische doelen stellen!

Ik heb geleerd dat het belangrijk is om vast te houden aan de doelen die je hebt, en daar niet snel van af te wijken. Ook is het belangrijk dat je realistische doelen stelt, Het is dan veel makkelijker om je aan jouw doel te houden.

Hoe mijn succesverhaal begon

Ik woon nu een jaar op kamers in Breda. Ik heb daarvoor altijd bij mijn moeder in Culemborg, en bij mijn vader in Bilthoven gewoond. Ik studeer nu Toerisme en ga in mijn vrije tijd veel naar feestjes, en spreek af met vrienden en vriendinnen. Ik heb een bijbaantje in de sales, waarbij ik zo’n vervelend kind ben die ’s avonds bij je komt aanbellen, om te vragen of je ons fonds wilt steunen (haha). Ik ben echt een bezigheidsdier, en houd er dan ook niet van om alleen/stil te zitten.

Ik was veel te zwaar, en ik kon niet echt een manier vinden waarop ik minder, of gezonder kon eten. Ik vond het lastig om mijn levensstijl te veranderen, omdat ik alleen op mijn kamer zit in een studentenhuis. Er is niemand die mij zal zeggen dat ik dat koekje niet moet pakken, of gezonder voor mezelf moet koken.
Daarnaast was ik gewoon niet tevreden over hoe ik eruit zag in de spiegel. Ik voelde mij niet heel zelfverzekerd meer, en wilde gewoon graag weer in mijn oude broeken passen (super cliché haha).

En nu ben ik er klaar mee

Mijn vader kwam met het idee om deze Bootcamp te gaan doen. Ik had al vaker van vrienden en familie te horen kreeg dat ik wat was aangekomen. Eerder had ik al pogingen ondernomen; bij Weight Watchers of een diëtiste, maar voor mij mocht dit helaas niet baten.

In eerste instantie verzette ik mijzelf tegen het idee om een Bootcamp te volgen, ik heb minder leuke ervaringen gehad met Bootcamps. Toen ik begreep dat je bij The BootClub veel persoonlijke begeleiding kreeg, en dat het net iets anders in elkaar stak, was ik vrij snel overgehaald. Ik zag deze Bootcamp dus als een laatste optie om er deze keer écht voor te gaan en dus mijn levensstijl om te gooien. Het leek mij een fantastische ervaring en ik ging het zo snel mogelijk boeken.

Ik was er van overtuigd dat de combinatie van gezond eten krijgen en veel sporten op deze Bootcamp wel degelijk zou moeten werken voor mij.

De start van de Bootcamp

De Bootcamp was voor mij eigenlijk een van de laatste opties om weer op een mooi, gezond gewicht te komen. Ik had andere dingen geprobeerd die uiteindelijk alleen maar averechts hebben gewerkt. Ik was ervan overtuigd dat de combinatie van gezond eten krijgen en veel sporten op deze Bootcamp wel degelijk zou moeten werken voor mijIk heb er zo ontzettend veel geleerd dat ik zelfs andere mensen dingen heb kunnen leren. En dat gaf natuurlijk een heel goed gevoel!

En toen thuis verder!

Na de Bootcamp ben ik veel bewuster gaan eten en echt gaan letten op wat ik wel en niet binnen kreeg. Ik heb ook doelen voor mezelf gesteld en ben van 0 keer per week sporten naar minimaal 2 keer per week sporten gegaan. Ik heb ook een sportmaatje gezocht, een vriendinnetje uit mijn klas, waarmee
ik vaak na school naar de sportschool ging. Dat hielp enorm, omdat je dan meer gemotiveerd wordt om daadwerkelijk te gaan. Als je in je eentje moet, zie je er toch al gauw vanaf heb ik gemerkt. Maar ook de momenten dat ik alleen moest gaan heb ik doorgezet, en ben ik lekker alleen met een muziekje gaan sporten in de sportschool.

Na enige tijd had ik nog een week bij The BootClub, wat voor mij ook een leuk streven was. Dat ik daar weer aanwezig kon zijn, een paar kilo lichter dan de eerste keer, en andere mensen kon fascineren met de doelen die ik toen heb bereikt. Ik was toen zelfs al meer kilo’s krijt geraakt, dan het doel dat ik in eerste instantie voor ogen had.

Ik heb mezelf weten te motiveren om door te zetten en ben zelfs al een beetje verslaafd geraakt aan het sporten (hihi). Ook blijf ik nog steeds doelen voor mezelf stellen om gemotiveerder te blijven. De doelen die ik nu stel zijn nog gerelateerd aan mijn gewicht, de doelen die daarna zullen komen zullen wat meer betrekking hebben op bijvoorbeeld eten, andere activiteiten, of zaken als mijn spiermassa.

Terugblik

De momenten die ik lastig vond, waren momenten waarop ik andere mensen lekker (lees: ongezond) zag eten. Ik wist op die momenten dat ik het niet moest doen, maar lastig was het zeker. Ik had op die momenten mijn doel in gedachten, en hield mezelf sterk om niet ongezond te gaan eten. Ik zocht vaak een alternatief waar ik dan ook van kon genieten. Daarnaast was het ook lastig om alleen te gaan sporten, het is lang niet zo gezellig als er niemand is met wie je samen kan sporten. Ik ben wel gewoon gegaan, en heb muziek op gezet voor de afleiding van het alleen zijn.

Ik heb geleerd dat het belangrijk is om vast te houden aan de doelen die je hebt en daar niet snel van af te wijken. Natuurlijk mag je doelen aanpassen maar niet te veel. En ook is het belangrijk dat je realistische doelen stelt. Het is op die manier veel gemakkelijker om je aan jouw doel te houden.

Resultaten

De resultaten die ik heb bereikt zijn met name dat ik mezelf een stuk fitter en energieker voel. Ik herstel sneller van een katertje (haha), en ik merk dat ik zowel overdag als ’s avonds meer energie heb. Daarnaast ben ik al ongeveer 15 kg afgevallen en dat is zeker te zien! Ook mijn conditie en kracht zijn er zeker op vooruit gegaan, met name mijn uithoudingsvermogen is toegenomen. Ook het sporten is veel leuker geworden en mede door alle lekkere dingen die ik bij The BootClub heb gegeten, heb ik meer inspiratie gekregen en vind ik het nu zelfs leuk om voor mezelf of voor anderen gezond te gaan koken (niet gedacht dat, dat ooit nog zou gebeuren haha).

Ik ben begonnen met een gewicht van 90 kilo. Ik ben nu 15 kilo lichter en voel mij een stuk fitter, en energieker. Ook mijn conditie en kracht zijn vooruit gegaan!

Mijn tips om jou te helpen met jouw succesverhaal

Voor mensen die in een vergelijkbare situatie zitten als ik, wil ik als tips meegeven dat je goede doelen moet stellen en daar aan vast moet houden. Probeer eens bij jezelf te kijken waar het mis gaat. En probeer dat probleem dan op een goede manier aan te pakken. Snoep je te veel? Probeer gezondere vervangers. Sport je te weinig? Zoek een manier waarop het leuker wordt (een maatje, beloningen, spelletjes).
Lukt het niet om je aan jouw gemaakte afspraken te houden (met jezelf)?
Kijk of er iemand in je omgeving is die je hierin zou kunnen begeleiden of op je kan letten. Het begint tenslotte allemaal bij jezelf!
Dus gooi het roer om en ga voor datgene dat je het liefste wilt bereiken!!!

Janneke heeft voor een kwartaalpakket gekozen. Dit is een van de meest complete pakketten waarin  je start met 2 weken kickstart Bootcamp, workshops, een consult en vervolgens coaching thuis. Na deze periode heb je een terugkom week. Bij het kwartaalpakket spreidt je het veranderproces over circa 3 maanden. Dit helpt om je gedrag blijvend te veranderen, én dit verhoogt je kansen op succes enorm!

Wij vinden Janneke een enorm voorbeeld voor jonge toekomstige Bootcampers! Haar succesverhaal met mooie resultaten, en alle gezondheidsvoordelen waar ze nu van profiteert zijn ontzettend indrukwekkend!

Wil je jouw eigen succesverhaal starten en aan de slag gaan met de tips van Janneke?
Deze artikelen over; doelen opstellen, kijken waar je valkuilen liggen en wilskracht kunnen jou op weg helpen! Of ben je er zelf klaar voor en wil je resultaten boeken in een ijzersterk programma, check dan onze Bootcamps hier.