15 Vragen Voor: Sportinstructeur Itai Boas Berg

Itai Boas Berg is vaste instructeur bij The BootClub. Hij geeft verschillende sportlessen gedurende de Bootcamps. Tevens is hij ook werkzaam als eigenaar van I Coach & Weightloss. Onderstaand vindt u het interview dat met hem is gehouden.

1. Kun jij vertellen wie jij bent aan de hand van 5 hashtags?

#Itai.

#Pleziergaatvoor.

#Needtobechallenged.

#Coach.

#Sportinstructeur.

2. Wat is jouw functie bij the Bootclub en hoe lang werk jij hier al?

Ik ben sportinstructeur en coach bij het online coaching traject. En ik durf het niet eens te zeggen, maar ik denk dat ik er nu al drie jaar werk.

3. Hoe ben jij hier terecht gekomen?

Ik ben begonnen als stagiaire voor mijn opleiding Wellness & Lifestyle. Ik ben altijd iemand geweest met speciale stage adressen en toen was ik op zoek gegaan naar een afvalkamp en The BootClub was het eerste wat naar voren kwam.

Ik had gesolliciteerd, mocht op gesprek komen en zodoende. En de reden dat ik dat wilde doen, is omdat ik mensen met overgewicht of obesitas wilde coachen. Voor die mensen kun je natuurlijk echt gewoon een verschil gaan maken.   

4. Ben jij naast het werk dat jij voor the Bootclub doet ook ergens anders werkzaam?

Ik heb mijn eigen bedrijf I-coach & Weightloss waar ik werkzaam ben als  weight loss coach en lifestyle coach. Dat bestaat nu ongeveer 1,5 jaar.

Ik was het een beetje zat dat mij verteld werd wat ik moest doen en hoe ik dat moest doen. Ik wilde het heft in eigen handen nemen, mijn eigen baas zijn en zelf bepalen wat er gedaan moet worden. En dat bevalt me wel.

5. Wat zou je uiteindelijk willen bereiken, wat is het grote doel van je bedrijf?

Ik wil in het buitenland ook zoiets gaan oprichten. En dan is mijn grote droom om in Nederland te zijn in de periode dat ik voor The BootClub werk, want ik wil ook gewoon bij the BootClub blijven.

En de periode dat ik niet voor The BootClub werk, wil ik dan in het buitenland zitten om bijvoorbeeld personal coaching of small group training te geven aan mensen met overgewicht.

6. Wat vind jij belangrijk om aan jouw cliënten en de Bootcampers mee te geven?

Plezier hebben in sport. Of juist het positieve kunnen zien in hetgeen dat jij totaal niet leuk vindt of juist heel erg tegen op ziet. Dat jij toch een positieve reden hebt om het te gaan doen.

Ik denk dat als niemand er plezier in heeft dan werkt het gewoon niet. Dan val je snel terug in je oude routines. En daarom zijn ze hier niet natuurlijk.

7. Vind je het leuker om met kinderen of met volwassenen te werken?

Het zijn twee verschillende doelgroepen, niet echt met elkaar te vergelijken. Mijn voorkeur ligt bij volwassen. Ik hoef daar niet zo streng op te treden als bij kinderen. Deze doelgroep ligt mij meer.

Maar toch wil ik ook met kinderen blijven werken, want het is een andere doelgroep en een uitdaging.

8. Heb jij altijd al zo een grote affiniteit met sport gehad?

Ja, vroeger heb ik altijd gevoetbald. Ik heb 12 jaar gevoetbald. Ik zat in de tweede klasse. Daarna ben ik gestopt en toen heb ik 3 of 4 jaar training gegeven.

En in mijn jeugd heb ik altijd buiten gespeeld, altijd buiten gesport. Altijd hardlopen of vissen. Als het maar iets met sporten te maken had, dan was ik erbij.

9. Welke rol spelen sport en voeding in jouw leven?

Sport kan heel erg bepalend zijn voor mijn stemming en voor mijn nachtrust. Ik kan bijvoorbeeld heel onrustig slapen als ik een tijd niet gesport heb. En natuurlijk ook minder energie.

Hetzelfde geldt eigenlijk ook voor de voeding. Als ik gewoon heel slecht eet een keer of een week lang.. Als het bijvoorbeeld carnaval is, dat voelt dan zo slecht aan voor mijn lichaam. Maargoed carnaval is sowieso niet heel goed voor je.

Voeding is gewoon heel erg belangrijk voor hoe energiek ik mij voel. Als ik heel slecht eet dan ben ik veel minder in de stemming om iets te gaan doen qua sport of iets anders.

10. Wat is jouw lievelingsgerecht?

Ik houd het breed en zeg Italiaans eten. Dat vind ik echt lekker.

11. Wat doe jij zelf om in vorm te blijven?

Ik ben de afgelopen 7 maanden in het buitenland geweest. Daar heb ik dan Krav Maga gedaan, MMA, Crossfit en nu doe ik zo nu en dan mijn eigen workouts hier bij de Bootcamp. Ik houd van een beetje afwisseling.  

12. Wat zijn jouw hobbies?

Ik vind eigenlijk alles wel leuk wat met psychologie te maken heeft. Dus bijvoorbeeld body language. Dat is niet helemaal psychologie, maar heeft er wel mee te maken natuurlijk. Heel veel dingen met de hersenen.

De hersenen zijn misschien wel een van de belangrijkste dingen in je lichaam als het gaat om mindset en leefstijl etcetera. Dus ik vind het gewoon heel interessant om al die dingen daarover te weten. Hoe je zegmaar je hersenen kunt gebruiken om je beter te gaan laten voelen.

13. Het is zaterdag, wat doe je? Sporten, hangen met vrienden, Netflixen of geen van bovenstaande?

Ik sport zowat iedere dag wel, dus ook op een zaterdag. En voor de rest zal het voornamelijk gewoon met vrienden afspreken zijn. Gewoon even gezellig ergens zitten of de stad in. Misschien een keertje een andere activiteit, het hangt er een beetje van af. Maar meestal wel met vrienden.

En deze zaterdagen ben ik natuurlijk druk bezig met The BootClub natuurlijk!

14. Heb jij nog sport- en voedingsadvies voor de lezers?

Ik hoor en het valt mij hier vaak op dat mensen zegmaar 2 of 3 keer per dag eten. Wat bijvoorbeeld volgens de schijf van 5 dan 5 a 6 keer per dag moet zijn. (3 gezonde maaltijden, 2 a 3 gezonde tussendoortjes, redactie)

Het is belangrijk dat je regelmatig eet om je spijsvertering etcetera op gang te houden. Zodat alles gewoon veel eerder verteerd wordt en je lichaam continu bezig blijft met verbranden.

Vaak eten mensen niet eens zo heel veel, maar ze eten dan in een keer bijvoorbeeld al 1200 calorieën. En dan ga je de mist in op een gegeven moment.

15. Heb jij nog een persoonlijke quote of levensmotto voor ons?

Deze quote is heel belangrijk voor mij.

“U need bad days to be able to define the good ones.”

Dus met andere woorden, je hebt ook slechte momenten in je leven nodig om bewust te kunnen zijn van je goede moment.

Stel je voor je zou alleen maar goede momenten hebben in het leven dan zou je eigenlijk geen goede momenten meer hebben, want je weet niet wat een slecht moment is waardoor je de goede momenten niet kunt waarderen. Dat is mij altijd bijgebleven.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *