Hoe is het nu met: Heidi – van maat 52 naar 36

Inspiratiebron Heidi is nog steeds slank en fit

Deelnemers van The BootClub vertellen in “het succesverhaal van” over hun ervaringen en hun prachtige resultaten. Op de Bootcamp zien we veel verschillende deelnemers, vrouwen en mannen, van alle leeftijden en met veel of weinig overgewicht.

Heidi deelde eerder haar succesverhaal al met ons. Haar inspirerende en sterke persoonlijkheid willen we graag met jullie delen. Afvallen en zeker daarna op gewicht blijven is een constante uitdaging. Heidi vertelt ons meer.

Naam: Heidi

Leeftijd: 49 jaar

Pakket: Basic Bootcamp

Resultaat:

  • Voelt zich sterker
  • Durft zich kwetsbaarder op te stellen
  • Gebruikt sporten, en niet eten, nu als uitlaatklep

“Ik zei altijd dat ik tevreden met mezelf was”

“Maar ik was helemaal niet tevreden met mezelf. Dat realiseerde ik me toen heel goed en zei het als een soort van zelfbescherming. 18 jaar lang heb ik over de 100 kilo gewogen. Ik kleedde mezelf in zodat een ander geen opmerkingen meer over me kon maken. Ik lachte alles weg”. Ze zegt dat ze een knop heeft moeten omzetten en het daar zeker moeilijk mee heeft gehad. Maar dat nu sporten, in plaats van eten, voor haar juist een uitlaatklep is geworden. Bij de bokslessen geeft ze alles. “Sla al die duiveltjes maar eens van je schouders af, dat help heel veel!”

Wat motiveert je?

“Ik wil die opmerkingen niet meer. Ik wil me krachtiger voelen. Over een jaar wordt ik 50 en dan wil ik dat daar een krachtige vrouw staat en niet meer dat onzekere vogeltje. Door af te vallen en te sporten is het me gelukt me kwetsbaar der op te stellen. Als mensen nu aan me vragen hoe het gaat, geef ik eerlijk antwoord, ook als het een dag iets minder gaat. En wanneer collega’s zeggen dat ik er goed uitzie, dan ontvang ik dat. Gewoon door dankjewel te zeggen. Ik ben anders in het leven gaan staan.”

Tussendoortjes

“Ik at altijd wel gezond, maar ik at veel tussendoortjes. Hier heb ik geleerd dat je ook een gezond tussendoortje kunt pakken. Afgelopen maand ben ik verhuisd, en ja dan ga je toch wat ongezonder eten. Dan pak je snel een frietje en zitten de kilo’s er weer aan. Dat is niet wat ik wil. Voor mij is deze bootcamp week ook weer een stimulans. En je mag je zelf best een keer trakteren, maar je moet er zeker ook de rem opzetten. 1 gebakje is goed, je hoeft er geen 6 achter elkaar.”

Aan wie zou je de bootcamp aanraden?

“Aan mensen die er echt wat mee willen, die er klaar voor zijn. Maar ik zou het ook aanraden aan iedereen die het eigenlijk niet wilt, maar die toch dat duwtje in de rug nodig heeft om een nieuwe start te maken. Elke volslanke zou ik aanraden op bootcamp te gaan. Ik zou dan een week gaan, dan krijg je pas echt dat ritme te pakken van op tijd op staan en op tijd naar bed. Je wordt er alleen maar sterker door en komt jezelf tegen. Ook al loop je achteraan in de groep, dat maakt helemaal niets uit. Later loop jij vooraan en ben jij de stimulator voor anderen.”

Wat voor tips geef je mee aan de andere Bootcampers?

“Dat ze vooral dit ritme vast houden. En met dat ritme bedoel ik gezond eten op vaste tijden en ‘s avonds een uurtje sporten. Als je dat vol blijft houden, even dat half uurtje of uurtje sporten, dan kan je het! Je moet jezelf elke keer die stimulans geven. Toen ik begon dacht ik ik kan nu een uur in bed blijven liggen, maar ik kan er nu ook uit en een uur gaan sporten. En dan voel je je goed dat je hebt gesport! En dan ga je steeds trotser op jezelf zijn. Je ziet jezelf afvallen. Ik had maat 52 en nu pas ik soms in een maat 36. Ik heb ook al die grote maten weggegooid. Dat past niet meer bij mij en dat wordt ik ook niet meer.”

Wat is het eerste dat je straks doet als je thuis bent?

“Dan neem ik een zak friet”, zegt ze lachend. “Nee hoor! Ik ga naar vrienden en familie. En blijf lekker gezond eten.”

Met haar grote lach, geweldige humor en sterke karakter is Heidi een echte inspiratiebron voor anderen. Een prachtige vrouw die een geweldig resultaat heeft behaald en door haar vastberadenheid ook zeker vast zal houden. Dankjewel Heidi, we zijn ervan overtuigd dat je heel veel mensen zult inspireren en helpen.