Haar dagelijkse leven veranderde door de Lifestyle Change Bootcamp

Bo haar verhaal

Deelnemers van The BootClub vertellen in “het succesverhaal van” over hun ervaringen en hun prachtige resultaten. Op de Bootcamp zien we veel verschillende deelnemers, vrouwen en mannen, van alle leeftijden en met veel of weinig overgewicht.

Bo was op zoek naar een programma om af te vallen. Iets waarbij je intern kon zitten en echt even uit je omgeving kon zijn. Zodoende kwam ze bij The BootClub terecht. Ze zit nu in een tribe van de Lifestyle Change Bootcamp (LSC). Ze wilde haar oude leefstijl veranderen. Doordat ze zich schaamde voor zichzelf, deed ze dingen niet meer. Tijd voor verandering!

Naam: Bo

Leeftijd: 20 jaar

Beroep: Pedagogisch medewerker in opleiding

Pakket: Lifestyle Change Bootcamp

Resultaat:

  • Viel tijdens de eerste 2weekse bootcamp 4,8 kilo af
  • Heeft meer ritme in haar leven
  • Kookt gezonder met het BootClub Receptenboekje

Ik wilde de 100 kg niet aantikken”

Bo ging niet meer mee met vriendinnen omdat ze zich schaamde. Ze ging niet meer mee shoppen of naar het strand en ook het uitgaan werd minder. Haar gewicht belemmerde haar: “Je denkt over alles na, wie zijn er?, hoe zullen ze over me denken?, het is continu een strijd in mijn hoofd.”

Ze twijfelde enorm voordat ze aan de bootcamp begon. Zou ze het wel aankunnen? Zou ze de zwaarste zijn? Of wat als ze de oefeningen niet vol zou houden? “Maar het bleek al snel dat dit niets uitmaakte bij The BootClub.”Al geeft Bo wel toe dat het doorzetten met sporten lastig is. Daarom vond ze het juist zo fijn dat de trainer je pusht. “Iedereen heeft soms een breekpunt. Dan trek ik mij terug op mijn kamer en ga ik een film kijken om vervolgens te gaan slapen. Daarna een nieuwe dag met nieuwe kansen!”

De centimeters zijn het grootste resultaat

Dit was de eerste verandering die ze merkte. Ze is in de eerste twee weken bootcamp 9 centimeter buikomvang kwijtgeraakt. Van 107 naar 98cm! Maar dit was niet het enige resultaat. Ze leerde het belang van een dagelijks ritme. “Ik ga nu maximaal om 22:00 uur naar bed, en sta bijtijds weer op. Eerder sliep ik pas rond 02:00 of 03:00 uur en bleef op de dagen dat ik niets hoefde tot 12:00 uur in bed liggen.”

Ik heb nu vaker eetlust, omdat ik ritme heb.”

Voorheen had ze weinig trekt. En als ze dan at, dan at ze waar ze op dat moment zin in had. Door ritme te hebben heeft ze nu vaker eetlust. “En als ik om 17:00 uur trek krijg, heb ik geleerd om te wachten, want om 18:00 uur gaan we avondeten”.

Ik ben veel gezonder gaan leven”

Ze zette het sporten door, al is dat soms nog wel lastig. Gelukkig speelt ze veel korfbal en is hierdoor actief. Daarnaast heeft ze het gezonde eten goed opgepakt. Het receptenboekje van The BootClub helpt haar hierbij. Ze kookt vaak zelf en gebruikt hiervoor gezondere producten. “Ik maak nu veel bewustere keuzes”. De lekkerste recepten? “Toch de lasagne! En de eimuffins… oh, en de pannenkoekjes! En de tomatensoep, haha!”

Aan wie zou je de bootcamp aanbevelen?

Aan mensen die niet blij zijn met zichzelf, en een slecht zelfbeeld hebben.”

Ooh, en mensen die zin hebben om er uit te gaan en afgemat willen worden met sport, haha!”

Ze zegt dat het belangrijk was om hulp te zoeken. “want alleen is het zwaarder!” Ze vond ook veel steun in de trainers en begeleiders op de bootcamps. “De trainers en begeleiders hebben goed contact met de deelnemers, en als je iets bij ze kwijt wil, kan dit altijd. Erg fijn!”