Coaching op leefstijl

Leefstijlverandering, voor de lange termijn

Leefstijlprogramma – Coaching op Leefstijl (CooL)

Verander jouw leefstijl met dit wetenschappelijk bewezen programma. Met een doorverwijzing van de huisarts wordt het volledig vergoed door elke zorgverzekeraar. Het programma bestaat uit groepsbijeenkomsten en persoonlijke coachgesprekken.

Werk aan je leefstijl

Het programma is gericht op stabiel gewichtsverlies en het transformeren van je leefstijl, voor de lange termijn. We streven niet naar snelle, kortdurende resultaten. We helpen je middels informatie, persoonlijke begeleiding en steun vanuit je leefstijlgroep. We werken samen voor een nieuwe jij, die blijft.

Verzekeraars vergoeden de kosten volledig wanneer je een verwijsbrief van jouw huisarts hebt. Wij helpen al jaren mensen met overgewicht op weg naar een gezondere leefstijl. Wij kijken er naar uit ook jou hierbij te ondersteunen.

Is dit programma geschikt voor mij?

Dit programma is voor iedereen die voldoende gemotiveerd is om aan zijn of haar leefstijl te werken. Wij geven de handvatten, informatie en begeleiding om je op weg te helpen om jouw leefstijl te veranderen en zo gezonder te gaan leven. Jij bent degene die de veranderingen moet doorvoeren. En daarin staan we je bij. 

Als je aan een van onderstaande criteria voldoen krijg je een verwijsbrief van de huisarts: 

  • BMI > 30
  • MBI > 25 en verhoogd risico op hart en vaatziekten of diabetes Melitus type 2. 

Wij kunnen op verzoek een voorbeeldbrief voor de huisarts toesturen. 

Resultaten die deelnemers boeken zijn: gewicht verliezen, afnemende zoetbehoefte, energieker, meer rust in het hoofd, beter kunnen plannen, inzicht krijgen in valkuilen en hiermee leren omgaan, kennis opdoen over leefstijl, medicatie verminderen. Resultaten verschillen per persoon. Ons team zal je bijstaan om aan jouw doelen te werken.

Wat kan ik verwachten?

Het programma duurt in totaal 2 jaar. Lang denk je misschien? Dit is juist zo opgesteld zodat je meerdere terugkommomenten hebt. Je leefstijl veranderen is niet makkelijk. Het is er door de jaren heen ingeslopen en heeft ook tijd nodig om weer aangepast te worden. Wij zijn er gedurende 2 jaar voor je om je hierin op weg te helpen. Wij hebben een speciaal werkboek opgesteld, om houvast te bieden.

Sporten

Sporten is een belangrijk onderdeel van een gezonde leefstijl en komt zodoende ook aan bod in de groepsbijeenkomsten. De Nederlandse Zorgautoriteit (NZa) heeft het Coaching op Leefstijl programma opgesteld. Zij hebben sportlessen niet meegenomen in het Coaching op Leefstijl programma. Geen van de aanbieders van dit programma zullen sportlessen binnen het vergoede programma aanbieden.

Wij bieden wel personal training aan in Amsterdam (tegen vergoeding). Als je hier interesse in hebt, kijk dan graag hier.

Voor aanmeldingen en vragen:

  • Kies voor welke leefstijlgroep jij je aan wilt melden.