Introductieblog Yarah

Hallo, ik ben Yarah. Ik ben veertien jaar en ik woon in Amsterdam. Ik maak deze blog omdat ik op het Fun and Health Summer Camp ben geweest in de zomervakantie van 2018 en heb ingestemd om twaalf maanden lang één blog of vlog per maand te maken om te laten zien hoe het met mij gaat nadat ik op kamp ben geweest.

Op kamp hebben we o.a. drie doelen bedacht:

  1. Een vast slaap ritme. Ik probeer om 21:30 in bed te liggen, zodat ik zeker om 22:00 al slaap. In het weekend mag dat een uur later zijn.
  2. Doordeweeks mag ik 1 keer iets ongezonds eten en in het weekend 2 keer.
  3. Op boksen gaan, als mijn moeder het oké vindt. En de eerste les voor de terugkom week in de herfstvakantie.

Het gaat goed met mijn doelen, de eerste twee lukken vrijwel elke keer. Ik heb al eerste les in Thaiboksen gehad dankzij Aivan. Hij had me uitgenodigd om een keer mee te doen, het was echt heel leuk. Ze waren heel vriendelijk en zeiden dat ik nog een keer mee mocht doen om zeker te weten of ik het echt wil of niet.

Mijn moeder en mijn één na oudste broer dachten dat het een leuke manier was om te gaan sporten, gezonder te eten en af te vallen. Ik was het met ze eens, want ik was namelijk niet in beweging te krijgen. Ik vond sporten, voornamelijk rennen, echt verschrikkelijk.

Ik denk dat de begeleiders op een leuke manier hebben laten zien dat sporten leuk en goed voor je is. Ze kwamen bijna elke keer met iets nieuws of gaven er een beetje een twist aan.

We hebben ook expedities gedaan. We kregen allemaal een map met allerlei vragen, tips en opdrachten. Die opdrachten hebben we, naar mijn gevoel, gemaakt zodat we allemaal “handvatten” hebben die we kunnen gebruiken om ons extra te steunen wanneer we bijvoorbeeld even niet meer weten wat we moeten doen.

We hebben ook nog andere leuke activiteiten gedaan zoals kanoën, naar de kinderboerderij gaan, door een maisdoolhof lopen, Walibi, met elkaar chillen, spelletjes spelen en zo verder.