Annet: “Ik heb nu inzicht in mijn eigen valkuilen”

Annet vindt bij The BootClub steun om haar leefstijl te veranderen

Deelnemers van The BootClub vertellen in “het succesverhaal van” over hun ervaringen en hun prachtige resultaten. Op de Bootcamp zien we veel verschillende deelnemers, vrouwen en mannen, van alle leeftijden en met veel of weinig overgewicht.

Annet koos voor de Lifestyle Change Bootcamp (LSC). Met het programma en de geboekte resultaten is ze nog steeds tevreden. Ze heeft een kantoorbaan en is niet bepaald een sportfanaat. Haar beweging krijgt ze voornamelijk uit het fietsen naar haar werk (25 min enkele reis). Annet keek altijd het tv-programma “MTV’s MADE” op MTV; een self-improvement reality show waarbij Amerikaanse jongeren worden gevolgd bij het bereiken van een bepaald doel, vaak ook afvallen. Zij gaan dan in de zomervakantie aan de slag met zichzelf onder intense begeleiding. Ze dacht; “zoiets wil ik ook” en googelde naar een dergelijk “kamp” in Nederland en kwam toen bij The Bootclub uit.

Naam: Annet

Leeftijd: 33 jaar

Beroep: Juridisch secretaresse

Pakket: Lifestyle Change Bootcamp

Resultaat:

  • Viel tijdens de eerste bootcamp 4,8 kilo af
  • Voelt zich fitter
  • Is mentaal sterker geworden

In de zomer 2018 boekte ze initieel een week basic bootcamp. Tijdens die week beviel het haar zo goed, dat ze ter plekke besloot om er een tweede week aan te plakken en uiteindelijk te gaan voor de Lifestyle Change Bootcamp. Dus, Lowlands kaartjes verkocht om te werken aan haar eigen doelen! Tijdens die bootcamp viel ze 4.8 kilo af en voelde zich een stuk fitter.

Diëten zijn niet goed voor lange termijn, het vasthouden hiervan is moeilijk”

Annet houdt zelf niet van koken en gaat daarom snel voor makkelijke en daardoor vaak ongezonde(re) keuzes. Hierdoor is ze over een periode van enkele jaren wel 20 kilo aangekomen. Ze gaf aan dat de diëten die ze probeerde wel werkten, maar het waren allemaal “quick fixes” en te zwaar (en niet gezond) om lang vol te houden. Hierdoor kwam ze uiteindelijk steeds weer aan. Op de bootcamp maakte ze kennis met 6 keer per dag eten. Ze geeft aan dat het er soms bij inschiet, maar “Het 6 keer per dag eten werkt goed voor mij. Ik vind dit fijner!”.

Dat ik mij heb opgegeven en elke keer weer terug kom is al iets om trots op te zijn”

Voor aanvang van de eerste bootcamp had ze wel enige twijfels over het sportniveau. “Hoe sportief is iedereen daar?” Ze was benieuwd of ze wel mee zou kunnen komen. Maar dat viel alles mee! Ze heeft ervaren dat ze op haar eigen niveau de lessen kon volgen en vond de sfeer onderling tussen de deelnemers erg gezellig.

Bij het sporten ervaart Annet geen hele zware momenten, behalve bij de bootcamps van Itai, met name het mentale aspect ervan. “Dan denk je klaar te zijn met een work-out, en dan komt er nog veel meer. Ik kan hier van binnen heel boos om worden, maar ervaar dan dat mijn lichaam eigenlijk veel meer kan dan ik denk, en kan ik altijd doorzetten tot het einde.”

Je kunt elkaar steunen, voor een langere termijn”

Dat vindt Annet het fijne aan de tribe waar ze nu in zit. In de Lifestyle Change Bootcamp start je met 2 weken bootcampen, waarna je verschillende terugkom weekenden hebt en je met dezelfde mensen van jouw tribe aan je doelen werkt. Tijdens deze bootcamps worden ook waardevolle workshops gegeven over hoe jij jouw leefstijl kan omgooien.

Het gaat lang niet altijd om gewicht, maar om je gezondheid en mindset.”

Het fijne aan deze tribe vind ik dat ik in een groep zit waarbij mensen mijn verleden en verloop kennen”. Nadat ze weer op een bootcamp weekend is geweest merkt ze zowel lichamelijk als mentaal het verschil. En vindt ze het fijn om dat gevoel vast te houden en thuis door te zetten.

In je eentje is het zoveel moeilijker”

Als je er even uit wilt is een bootcamp al fijn, geeft Annet aan. “Je krijgt hier heel veel steun en energie. Iedereen is anders, jong/oud, iedereen kan komen!” Door deel te nemen aan de bootcamps is ze mentaal sterker geworden en heeft ze meer zelfacceptatie gekregen. Ze kan het iedereen aanraden die er even helemaal tussenuit wil en/of bij de hand genomen wil worden om echt de knop om te zetten.