Afvallen in 1 Week met BootCamp? Uit je Comfortzone

Onze BootCamp waarbij je gegarandeerd gaat afvallen in 1 week is een sterk programma. Toch is die eerste drempel om te boeken niet voor iedereen eenvoudig te overwinnen.

Je kan jezelf stimuleren om uit je comfort zone komen en het toch te doen. Benoem je worst case scenario en overwin je onbedoelde angsten. Gebruik deze techniek om belangrijke keuzes in je leven toch te maken.

Trouwens, heb je meer interesse om zelf aan de slag te gaan met afvallen, lees dan de tips in dit artikel.

Heb je wel eens koude acquisitie gedaan? Gewoon ergens naar binnen lopen en een product of dienst aanprijzen.

Je hebt een plan gemaakt, je weet waar je product voor staat, hoe goed het is en dat de mensen waar je koude acquisitie bij doet in principe je doelgroep zijn. Je weet ook dat ze niet altijd op je zitten te wachten en dat lead generation een kwestie van procenten is.

25 keer ergens naar binnen lopen en één of twee keer een goede lead/afspraak als resultaat is ‘normaal’.

Je staat voor de deur. Je wilt hem opendoen. Je blokkeert.

Er zijn stemmetjes in je hoofd die heel veel dingen tegen je zeggen behalve naar binnen lopen. Er zijn veel ‘redenen’  op zo’n moment om het niet te doen:

 • Nog even wachten hij is in gesprek met een klant
 • het is lunchtijd, nu is niet handig het is veel te druk
 • het is 10 uur en koffietijd: veel te druk, nu is het niet handig
 • hij/zij staat maar in zijn eentje, hij heeft geen tijd hiervoor
 • de persoon die hierover gaat is er niet
 • vandaag is niet mijn dag.

Als je nog even wacht heb je duizend redenen verzonnen waarom je het niet zo doen. En toch. Er is maar één reden om het wel te doen:

Als je het niet doet weet je in ieder geval zeker dat jij je doel niet gaat halen.

Wat zeggen de ervaren ‘ijsbrekers’ over die eerste drempel?

To get in the car, you first have to open the door

Bootcamp

In essentie gaat een week Bootcamp ook om het verlaten van het bekende.

Wat je kan helpen als je zo’n keus maakt is om jezelf een belangrijke vraag te stellen.

Wat heb ik te verliezen?

Thomas Ferris, auteur van het boek The Four hour Work Week (aanrader trouwens) heeft een fantastische techniek hiervoor bedacht.

Conquer Fear = Define Fear

Hij wendt deze techniek aan in het licht van carrière verandering.  Je wilt een ander pad inslaan maar bent eigenlijk benauwd voor het onbekende. Er rijzen allemaal twijfels in je op.

Thomas geeft aan dat je dan het meest vreselijke scenario dat je je kan voorstellen zou moeten beschrijven, bijvoorbeeld in je dagboek.

Het Nachtmerriescenario

Thomas wilde een jaar met Sabbatical naar Italië om onder de drukte van zijn onderneming uit te komen waar hij hopeloos ongelukkig was. In zijn nachtmerriescenario zou, zo bedacht hij:

 • Zijn onderneming falen
 • Hij aangeklaagd worden vanwege betalingsachterstanden omdat de rekeningen niet juist waren doorgestuurd
 • Zijn business failliet gaan terwijl opgeslagen goederen lagen te bederven
 • Op een verlaten eiland zou hij in eenzaamheid sipjes zijn traantjes wegpinken
 • Dat terwijl zijn bankrekening naar 0 EUR ging, en zijn auto en motor in Amerika waarschijnlijk ook nog werden gestolen.
 • Enfin… zo gaat hij nog even door…

Tegenmaatregelen

Doordat hij zich dit zo scherp voorstelde bedacht hij allerlei countermaatregelen waardoor het uiteindelijke effect van die deelscenario’s best meeviel. Hij zette zijn meest positieve en meeste negatieve scenario op een schaal van 1 tot 10 waarbij 1 het meest vreselijke in je leven is wat er kan gebeuren en 10 de ultieme life changing experience die hij zocht.

Door de tegenmaatregelen zijn het meest vreselijk en onwaarschijnlijke scenario een tijdelijke 3 of 4 als uitkomst hebben. Het mee logische en waarschijnlijke scenario zou een permanente uitkomst van 9 of 10 hebben.

Dat maakt voor hem uiteindelijk de keus makkelijker, hij ging naar Italië en kwam na een life changing experience terug.

Einstein

Uiteindelijk is het angst voor het onbekende wat je soms tegenhoudt. Maar dat gaat je echt niet helpen. Einstein zei het al:

Insanity: doing the same thing over and over again and expecting different results.

Als je weet dat het tijd is voor een verandering. Stel je zelf de vraag: wat zou er gebeuren als je gaat afvallen in een week met onze Bootcamp? Wat is het meest vreselijke wat er kan gebeuren? Wees reëel: hoe erg is dat scenario nou ècht? Hoe erg zou dat echt zijn?

En wat is het beste scenario? Wat zou je kunnen leren en doen? Hoe zou je dat kunnen helpen? Wat voor deuren zet het misschien open? Wat voor kansen gun jij jezelf?