Nieuw Afvalkamp Nederland

afvalkamp nederland

In 2013 heeft het bedrijf The BootClub het leefstijlprogramma Afvallen met BootCamp gelanceerd. Het zijn meerdaagse all inclusive BootCamps waarin deelnemers verblijven op locatie, sporten, workshops volgen en gegarandeerd gewicht verliezen.

Een korte uitleg waarom dit leefstijlprogramma of Afvalkamp van Nederland is gestart en wie erachter zit.

Waarom

Overgewicht is een groeiend probleem in de wereld en ook in Nederland. De gezondheidsrisico’s die gepaard gaan met de extra kilo’tje op de heupen of de bierbuik zijn enorm. Van diabetes hebben de meesten wel eens gehoord maar wat dacht je van de risico’s op kanker of problemen met je gewrichten waardoor je steeds minder kan doen?

De essentie van gewichtsverlies ligt in het aanleren van een andere leefstijl. De focus op verleg je daarbij van de kilo’s af naar een duurzaam gezonder leven. Dit vraagt tijd en inzet. Tijd en inzet die je vaak gedurende dagelijkse drukte en beslommeringen van het leven niet hebt.

Dat is de reden dat het leefstijlprogramma in de vorm van een Bootcamp is gestart. Het gaat veel verder dan snel afvallen. Met hèt Afvalkamp van Nederland heb je de mogelijkheid tijd en energie te investeren in jouw gezondheid gedurende langere periode en zonder afleiding.

Meerdaagse Periode, 100% Aandacht

De Bootcamps of afvalkampen vinden plaats in Nederland en zijn meerdere dagen aaneengesloten. Je slaapt, sport en eet op locatie en hebt gedurende die periode de mogelijkheid diverse experts raad te plegen.

Door deze intensieve benadering besteed je 100% aandacht aan je gezondheid in een afgezonderde omgeving en met veel professionele en persoonlijke begeleiding door experts.

Wie zijn de experts?

De betrokken professionals van het team hebben jaren ervaring met de begeleiding van mensen met of zonder overgewicht. Ze hebben opleidingen afgerond op hun expertisegebied, veelal op Hbo-niveau. Daarnaast hebben de sportinstructeurs of personal trainers een militaire achtergrond.

Initiatiefnemer ben ik zelf (de auteur). Ik ben zelf ook sportinstructeur en heb ruim tien jaren bij de Koninklijke Landmacht gewerkt als leidinggevende en ben in die hoedanigheid ook uitgezonden naar Afghanistan. Ik weet veel van persoonlijk leiderschap: oftewel hoe geef je effectief richting aan je doelen.

Integrale benadering: voeding, sport en gedrag

Het programma streeft een integrale benadering na waarbij instructeurs een koppeling maken tussen gedrag, voeding en sport.

Een gezonde leefstijl komt altijd terug op een gezonde balans op het gebied van voeding, sport en je eigen mindset. Je eigen bewuste of onbewuste gedrag geeft vaak de doorslag of je die belangrijke leefstijlaspecten ook kan combineren.

Instructeurs met Militaire Achtergrond: Meer Discipline en Zelfvertrouwen

Veel mensen weten van zichzelf dat ze een stevige push in de juiste richting nodig hebben. Het stimuleren en ontwikkelen van meer discipline en zelfvertrouwen is een belangrijke voorwaarde voor je eigen succes.

Daarom hebben alle betrokken sportinstructeurs een militaire achtergrond. Militaire sportinstructeurs hebben alle soorten groepen getraind en begeleid. Denk daarbij aan militaire eenheden van de logistiek tot de special forces. Maar ook hebben ze ervaring met de individuele begeleiding van sporters, bijvoorbeeld om ze te ondersteunen bij afvallen.Deze instructeurs hebben zelf veel van de wereld gezien en groepen getraind op discipline en zelfvertrouwen.

Zij gaan je uitdagen om je eigen grenzen op te zoeken en je stimuleren nieuwe dingen te proberen.

Resultaten na een Week

Na de week Bootcamp zal je snel zijn afgevallen en gewicht zijn verloren. Je hebt een enorme berg motivatie en zelfvertrouwen en tips en tricks om je doelen thuis door te zetten. Dit leidt er toe dat je relatief snel en op een gezonde manier zal afvallen en afhankelijk van het gewichtsverlies binnen enkele maanden op je streefgewicht kan zitten.

Daarna?

Afhankelijk van je persoonlijke situatie is het mogelijk dat je begeleiding thuis krijgt door middel van coaching. Een gewichtsconsulent, diëtist of life coach verzorgt dit. Je ontmoet hem of haar eerst op het kamp en daarna volgt het traject buiten de Bootcamp. Begeleiding kan via Skype of in een praktijk.

Voor grotere doelen op het gebied van afvallen is het mogelijk persoonlijke afspraken te maken om een perfect traject voor jezelf samen te stellen. Dit kan een combinatie zijn van een aantal keer deelnemen aan de Bootcamp gecombineerd met persoonlijke begeleiding thuis.

Ga door naar een impressie van een week bij Het Afvalkamp in Nederland.