Ervaring bij The BootClub: Birgitha

Deelnemers vertellen over hun ervaring bij The BootClub. Mooie verhalen hoe zij ertegen aan keken en hoe het uiteindelijk beviel!

Naam: Birgitha

Bootcamp: Basic in Oktober 2014

‘Wat een fantastische ervaring’

Om mijn sportprogramma en leefstijl een boost te geven, ben ik vorige week een week op Bootcamp geweest. Van te voren was het best spannend: een basis-bootcamp op een eenvoudige locatie. Foto’s op de website van mensen die met stenen en boomstammen aan het sjouwen waren. Waar ben ik eigenlijk aan begonnen? Toch werd ik steeds enthousiaster. Het zag er ook wel stoer uit! Mijn doel was helder: in één week fitter worden, slanker en sterker worden, met daarnaast een boost voor mijn eetpatroon. En dat is gelukt

Wat een fantastische ervaring! Een week lang elke dag keihard sporten, gezond eten en (toch ook wel) afzien. Nog niet eerder heb ik in zoveel spieren tegelijk spierpijn gehad. Ook het buitensporten met alles wat daarbij hoort (modder, nat gras, een zo schoon mogelijke paardenbak om te grondvechten), was op zijn tijd even slikken, haha. Maar alles is erop ingericht dat je je doelen haalt. Tijdens de activiteiten gaf Sjoerd iedereen een uitdaging op zijn/haar eigen niveau. Hij stimuleert je om telkens je grenzen te verleggen. Na elke activiteit stond er een heerlijke gezonde maaltijd klaar van Marlijn. Voor mij persoonlijk echt iets om naar uit te kijken. En ’s avonds heb ik een aantal heerlijke massages geboekt, waarbij Yvette en Andrea goed aandacht besteedden aan de zere spieren.  Dat bedoel ik met de week van je leven; alles en iedereen is erop gericht om je zo snel mogelijk in vorm te krijgen.

Wat ook ontzettend fijn was, was het werken met buddy’s en in teams. Je daagt elkaar uit en pept elkaar op. Het was een ontzettend gezellig groep en we hebben elkaar er op zijn tijd echt doorheen gesleept. Maar vooral hebben we ook erg gelachen!  Zo intensief met elkaar optrekken schept echt een band.

Aan het eind van de week kwam de spannende ontknoping: is het gelukt om onze doelen te bereiken? Je weet zelf best hoe hard je hebt gewerkt, maar toch was de spanning om te snijden tijdens het wachten op het grote weeg- en meetmoment. En ja hoor: een aantal kilo’s lichter en een aantal centimeters smaller: doelen bereikt! Sinds ik terug ben heb ik geen suiker of zoetstof meer aan mijn eten toegevoegd, heb ik de ochtendsport en de kettlebell-training aan mijn dagprogramma toegevoegd en heb ik nu 6 gezonde eetmomenten per dag.  Een groot deel van mijn kleding past weer en het afvallen zet door. In april ga ik weer: mooie stok achter de deur om dit nieuwe gedrag vast te houden. Een goede tip voor de lezer: Bij twijfel, doen!

Sportieve groeten van een blije Bootcamper!

Birgitha